Νηστίσιμο κέικ κακάο

  • € 5
  • - Κέικ
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά

Νηστίσιμο κέικ κακάο χωρίς μίξερ.

Αν δεν έχουμε ζυγαριά διαλέγουμε μια κούπα του καφέ που θα παίξει τον ρόλο του δοσομετρητή.

Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέκιν, την βανίλια, και το κακάο. Τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Αν δεν βαριέστε κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο…

Στην συνέχεια προσθέτουμε, την ζάχαρη (2 κούπες), το σπορέλαιο (1 κούπα), το χυμό πορτοκαλιού (1 κούπα), το χλιαρό νερό (1 κούπα), λίγο αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού..

Ανακάτεμα καλό με την σπάτουλα. Δεν χρειαζόμαστε μίξερ.

Λαδώνουμε και "κακαόνουμε" την φόρμα. (Βάζουμε κακάο αντί για αλεύρι). Αν έχετε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται τίποτα. Αδειάστε αμέσως το μείγμα μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΠΡΟΧΟΧΗ: Μην το κόψετε αμέσως. Θα διαλυθεί. Αφήστε να περάσει ώρα. Την επόμενη μέρα θα είναι ότι πρέπει!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #cake #cocoa #keikkakao #chocolate #sokolata #kakao

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ.
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο (200 – 220γρ).
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (200 – 220γρ).
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (200 – 220γρ)..
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (450γρ.)
  • 5 με 6 κουταλιές της σούπας κακάο.
  • 2 βανίλιες.
  • Μισό κουταλάκι κανέλα.
  • Λίγο αλάτι.
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!