Χαλβάς σιμιγδαλένιος

  • € 4
  • - Διάφορα
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά

Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα φλιτζάνι ως δοσομετρητή. 

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 4 φλιτζάνια νερό, 3 φλιτζάνια ζάχαρη και τις φλούδες από ένα πορτοκάλι. Τα βράζουμε όλα μαζί και μετράμε 5 λεπτά αφότου αρχίσει να βράζει το νερό.

Τώρα θα «κάψουμε» το σιμιγδάλι με το σπορέλαιο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε μισό με ¾ του φλιτζανιού σπορέλαιο και 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό. Προσοχή να μην μαυρίσει και μυρίσει το σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε συνέχεια! 5 λεπτά είναι αρκετά.

Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι… Τα βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά του και να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Στο τέλος, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τις σταφίδες, τα καθαρισμένα αμύγδαλα και την κανέλα. Ο χαλβάς είναι σχεδόν έτοιμος.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά μας!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #halvas

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Με ένα φλιτζάνι θα μετρήσουμε όλα τα υλικά:

  • Μισό με ¾ του φλιτζανιού λάδι σπορέλαιο.
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό.
  • 3 κούπες ζάχαρη.
  • 4 κούπες νερό.
  • 1 χούφτα σταφίδες και καθαρισμένο αμύγδαλο.
  • Φλούδες από ένα πορτοκάλι.
  • Κανέλα.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!