Λουκουμάδες παραλίας - donuts

  • € 3
  • - Διάφορα
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 90 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 2 με 10 λεπτά

Συνταγή για λουκουμάδες παραλίας (Donuts) και στο donuts στο φούρνο.

Θα δείξουμε 2 συνταγές για λουκουμάδες παραλίας. Η μία θα είναι νηστίσιμη. Νηστίσιμα donuts!

Επίσης θα τα φτιάξουμε με δύο τρόπους. Τηγανιτά και στο φούρνο...

Νηστίσιμη συνταγή για donuts.

Θα χρειαστούμε μια κουζινομηχανή. Αλλά με τα χεράκια μας γίνεται μια χαρά!!!

Αρχικά χτυπάμε με ένα σύρμα 1 χλιαρό φλιτζάνι νερό (200 με 220γρ), 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8γρ) και δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη!

Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500γρ), μισό φλιτζάνι (100 – 120γρ.) σπορέλαιο, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 βανίλιες.

Τα χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά και η ζύμη είναι έτοιμη. Δεν θα κολλάει στα χέρια. Αλευρώνουμε τον πάγκο και πλάθουμε την ζύμη και στην βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Αν δεν φουσκώσει η ζύμη μην προχωρήσετε. Φτού κι απ' την αρχή…

Αλευρώνουμε τον πάγκο και απλώνουμε την φουσκωμένη ζύμη. Με ένα πλάστη την ανοίγουμε, όχι λεπτή, και με ένα ποτήρι ή μια κούπα κόβουμε τα donuts. Για την τρύπα στην μέση θα χρειαστούμε ένα καπάκι από νερό… Δείτε το αναλυτικό βίντεο. Αφού τα "κόψετε" τα βάζουμε να ξαναφουσκώσουν.

Τα βάζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο και το μάτι της κουζίνας στο 4 με 5 αν έχει κλίμακα 1 έως 9. Δεν θέλουμε να είναι καυτό το λάδι. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,  τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή ότι άλλο θέλετε.

Αν τα θέλετε να τα κάνετε στο φούρνο που γίνονται πιο υγιεινά τότε τα ψήνουμε στο πάνω – κάτω στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά.

2η συνταγή donuts (donuts στο φούρνο)

Αντικαθιστούμε το νερό με 1 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό) φρέσκο πλήρες 200 με 220γρ , το σπορέλαιο με μαργαρίνη 100 με 120γρ και προσθέτουμε 2 αυγά. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, μαγιά, αλάτι, βανίλιες). Περιμένουμε η ζύμη να φουσκώσει, να τα πλάσουμε, να τα κόψουμε και να τα ξαναφουσκώσουμε...

Χωρίς λαδίλες και πιο υγιεινά τα ψήνουμε στο φούρνο, στο πάνω – κάτω στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά.

Τα στολίζουμε, τα γεμίζουμε με ότι γουστάρουμε και αγαπάμε. Ζάχαρη, άχνη ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδα…

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

Είναι μεγάλος μπελάς... Μήπως να πάρουμε μερικούς από τον φούρνο της γειτονιάς ή από τον λουκουματζή στη παραλία να μας φύγει το μεράκι...???

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #loukoumades-paralias #donuts

 

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Νηστίσιμη συνταγή:

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Μισό φλιτζάνι (100 – 120γρ.) σπορέλαιο.
  • 1 φλιτζάνι (200 – 220γρ.) χλιαρό νερό.
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8γρ).
  • 2 βανίλιες.

---------------------------------------------------------

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 2 αυγά.
  • 100 με 120γρ μαργαρίνη.
  • 1 φλιτζάνι (200 – 220γρ.) χλιαρό γάλα φρέσκο πλήρες.
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8γρ).
  • 2 βανίλιες.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!