Γιουβέτσι

  • € 15
  • - Μοσχάρι
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Συνταγή για γιουβέτσι.

Αρχικά, ξαφρίζουμε το κρέας. Το βράζουμε λοιπόν σε μια κατσαρόλα και με μία τρυπητή κουτάλα το «καθαρίζουμε». Όταν καθαρίσει, βγάζουμε το κρέας και κρατάμε το ζωμό του.

Σε μια χύτρα τσιγαρίζουμε το  κρεμμύδι με το κρέας βάζοντας αρκετό ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι, κόκκους μπαχάρι, φύλλα δάφνης) και βάζουμε ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το κρεατάκι μας.

Κλείνουμε τη χύτρα και έχουμε το μάτι της κουζίνας στο τέρμα μέχρι να σηκωθεί η βαλβίδα. Μόλις σηκωθεί, χαμηλώνουμε στο 1 με 3 το μάτι της κουζίνας και μετράμε 35 με 40 λεπτά.

Το κρέας είναι έτοιμο!

Σε ένα ταψί, βάζουμε όσο κριθαράκι θέλουμε και προσθέτουμε το κρέας. Η αναλογία θα είναι ένα φλιτζάνι κριθαράκι με περίπου δυόμιση φλιτζάνια ζωμό (τον ζωμό με την σάλτσα).

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 με 18 λεπτά. Δεν πρέπει να πιει όλο το ζουμί το κριθαράκι. Ας βγει λίγο αλ ντέντε. Όταν  θα το βγάλετε από τον φούρνο να ρουφήξει ό,τι ζουμάκι έμεινε και θα γίνει ένα υπέροχο σπυρωτό κριθαράκι.

Για σερβίρισμα, τρέψτε λίγο κεφαλοτύρι. Απογειώνει την γεύση!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 κιλό μοσχάρι (χτένι).
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι.
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα.
  • 4 κόκκους μπαχάρι, 3 φύλλα δάφνης.
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πελτέ.
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
  • 2 φλιτζάνια κριθαράκι.
  • 5 φλιτζάνια ζωμό.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!