Ρεβυθοκεφτέδες - Φαλάφελ

  • € 5
  • - Όσπρια
  • Μερίδες: 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 1 λεπτό

Συνταγή για φαλάφελ.

Η πιο εύκολη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες! Αποβραδίς μουλιάζουμε σε ένα λεκανάκι 1 πακέτο ρεβίθια με λίγη σόδα μαγειρικής! Στην συνέχεια τα βράζουμε για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ακόμη περισσότερο. Αν ξεχάσετε να τα μουλιάσετε τότε βράστε τα για 20 λεπτά περίπου. Το δύσκολο πέρασε! Τα θρυμματίζουμε και αδειάζουμε στο λεκανάκι.

Θρυμματίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και μαζί με τα μπαχαρικά (αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό, κύμινο, κόλιανδρος ξερός) τα βάζουμε στο λεκανάκι με τα ρεβύθια. 

Τέλος προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και την τριμμένη φρυγανιά! Τα ζυμώνουμε και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια! Θα βγουν περίπου στα 50 κομμάτια.

Σε καυτό σπορέλαιο, τα τηγανίζουμε για 1 μόνο λεπτό και τα φαλάφελ είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #falafel

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Για 50 κομμάτια:

  • 500γρ(1 πακέτο) ρεβίθια.
  • 2 κρεμμύδια.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • 1 ματσάκι μαϊντανό.
  • Μισή κούπα φρυγανιά (και λίγο παραπάνω).
  • 1 κ.γ μπέκιν πάουντερ.
  • 1 κ.γ αλάτι, 1 κ.γ κόκκινο πιπέρι γλυκό, 2 κ.γ κύμινο και 1 κ.γ κόλιανδρος ξερός.

Σως ταχίνι:

  • Ταχίνι, λεμόνι, αλάτι, λίγο σκόρδο, αραίωση με νερό.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!