Πεϊνιρλί

  • € 7
  • - Πίτσα
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά + 60 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 35 λεπτά

Συνταγή για πεϊνιρλί.

(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συνταγή αυτή και για να κάνετε πίτσα!) 

Τα υλικά για τη συνταγή αυτή πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Αρχικά, πρέπει «να πιάσουμε» τη μαγιά! Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τη μαγιά, λίγο γάλα και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Τα χτυπάμε όλα μαζί, τυλίγουμε το λεκανάκι με μια μεμβράνη, το βάζουμε τυλιγμένο με μια κουβέρτα σε ζεστό μέρος για 20 περίπου λεπτά.

Για τη ζύμη, αδειάζουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ρίχνουμε και τη μαγιά. Στο τέλος, βάζουμε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και η ζύμη για τα πεϊνιρλί είναι σχεδόν έτοιμη. Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη, και σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει. 

Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο, πλάθουμε το ζυμάρι, το κόβουμε και φτιάχνουμε ορθογώνια κομμάτια. Το κάνουμε σαν βαρκούλα. Ενώνουμε το μπροστινό μέρος, το πίσω μέρος, ενώ στα πλαϊνά «σηκώνουμε τείχος…». Με ένα πινέλο λαδώνουμε το εσωτερικό, ρίχνουμε λίγη ριγανούλα και από πάνω το κασεράκι. Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 με 35 λεπτά.

Επίσης, ψήνουμε στο γκριλ και τα κοτοσουβλάκια και τα απλώνουμε στο λιωμένο κασέρι, αφότου γίνουν τα πεϊνιρλί… Κόλαση…!!! Απαραίτητα λεμόνι και ρίγανη και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε!

Καλή επιτυχία!!!

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #peynirli #pizza

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 550γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 400γρ. γάλα φρέσκο πλήρες.
  • 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο.
  • 25γρ. φρέσκια μαγιά.
  • Λεμόνι, ρίγανη, αλάτι.
  • Κασέρι και κοτοσουβλάκια!

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!