Λευκός κορμός

  • € 10
  • - Σοκολάτα
  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες

Συνταγή για κορμό λευκής σοκολάτας.

Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και το βούτυρο να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν θέλετε μια πιο ελαφριά έκδοση (αντί για ζαχαρούχο) μπορούμε να βάλουμε ένα φλιτζάνι γάλα εβαπορέ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Cointreau (κάποιο λικέρ ή ρούμι) και την λεύκη κουβερτούρα!!!

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια (όχι σε μπλέντερ), τα κράνμπερι, 2 πρέζες αλάτι, τα καρύδια (αμύγδαλα - φουντούκια - κάσιους) και ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα Πτι Μπερ να μην περισσότερο από ενάμιση πακέτο γιατί το μείγμα με από τις σοκολάτες δεν θα μπορέσει να τα καλύψει!!!

Όταν λιώσει το μείγμα με τη λευκή κουβερτούρα, το ρίχνουμε μέσα στο "παραπάνω" μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να γίνουν ένα σώμα μια ψυχή!!! Προσοχή, όχι με τα χέρια γιατί θα καείτε!!! 

Λίγο πριν το τέλος, δίνουμε στο παραπάνω μείγμα το σχήμα που θέλουμε! Αν το θέλουμε μακρόστενο, κλασικός κορμός, το βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το μορφοποιούμε ανάλογα. Διαφορετικά το αδειάζουμε σε ότι σκεύος διαθέτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει. Μετά από 2 ώρες περίπου, αφού κρυώσει, τρίβουμε σοκολάτα γάλακτος με ένα ρεντέ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #chocolate #mitsomageiremata

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 κουτί ζαχαρούχο ή ένα φλιτζάνι γάλα εβαπορέ.
  • 100 με 150γρ. μαργαρίνη.
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας Cointreau (λικέρ ή ρούμι). 
  • 360γρ. κουβερτούρα λευκή.
  • 180γρ. καρύδια ψίχα τριμμένα (ότι ξηρό καρπό θέλετε).
  • 2 πρέζες αλάτι.
  • 300γρ. Πτι Μπερ.
  • 150γρ. κράνμπερι (όσα θέλετε).
  • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!