Γαριδομακαρονάδα

  • € 12
  • - Σπαγγέτι
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά

Συνταγή για γαριδομακαρονάδα.

Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια τους (ακούγεται λίγο βάρβαρο). Θα χρειαστούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση (και λίγο περισσότερο) και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες σε ένα δίχτυ και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αμέσως μετά το βγάζουμε και βάζουμε τα μακαρόνια τα οποία τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Κρατάμε σε ένα μπολ ζωμό από τα μακαρόνια γιατί θα τον χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε την σάλτσα και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Δεν τα ξεπλένουμε!!!

Σε μια ρηχή κατσαρόλα, βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τον μαϊντανό,  και τα φρέσκα τα κρεμμυδάκια. Τα τσιγαρίζουμε και μετά βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες. Τις τσιγαρίζουμε και αυτές να πάρουν λίγο χρωματάκι και στην συνέχεια βάζουμε το ούζο. 30ml είναι αρκετά. Τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά για πάρουν οι γαρίδες άρωμα και γεύση από τον γλυκάνισο!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι γλυκό και λίγο μπούκοβο. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό από τα μακαρόνια που είχαμε στην αρχή! Θέλουμε 15 με 20 λεπτά για να βράσουν οι γαρίδες και να δέσει η σάλτσα.

Στο τέλος, αναμειγνύουμε την σάλτσα με τα μακαρόνια, σερβίρουμε, στολίζουμε, απολαμβάνουμε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #spaghetti #shrimp

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 πακέτο μακαρόνια.
  • 500 με 600γρ γαρίδες.
  • 30ml ούζο.
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά.
  • 3 με 4 φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ.
  • 2 με 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες.
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι γλυκό και λίγο μπούκοβο.
  • Ελαιόλαδο.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!