Σνίτσελ με πατατοκροκέτες. Επιδόρπιο kartoffelpuffer
- € 12
- - Χοιρινό
- Μερίδες: 2
- Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Συνταγή για σνίτσελ με πατατοκροκέτες.
Αρχικά, φτιάχνουμε τις πατατοκροκέτες διαλύοντας τις βρασμένες πατάτες. Βάζουμε κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κεφαλοτύρι και φέτα. Τα ανακατεύουμε, ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Παίρνουμε υλικό και το πλάθουμε, για να γίνει στο σχήμα, που επιθυμούμε. Το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με χτυπημένα αυγά, μετά στο αλεύρι και τέλος το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ή σουσάμι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε τις πατατοκροκέτες μέσα. Προσοχή να μην καούν.
Για τα σνίτσελ (χοιρινό - κοτόπουλο), τα βουτάμε μέσα στο αυγό, μετά στη φρυγανιά και τα τηγανίσουμε με σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά.
Για το γλυκό kartoffelpuffer, τρίβουμε την πατάτα στο ρεντέ και ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε, τα πλάθουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με σπορέλαιο. Όταν τηγανιστούν, σε κάποια ρίχνουμε ζάχαρη, σε κάποια ζάχαρη και κανέλα, σε άλλα μαρμελάδα και κάποια τα αφήνουμε σκέτα.
Για το αλμυρό kartoffelpuffer, δε βάζουμε ζάχαρη στην αρχή και στο τέλος το σερβίρουμε με τυριά και αλλαντικά.
Καλή επιτυχία!!!
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #kartoffelpuffer #schnitzel
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
Σνίτσελ κοτόπουλο - χοιρινό
- 1 κοτόπουλο φιλέτο ή χοιρινό για σνίτσελ (μπούτι).
- 2 αυγά.
- Τριμμένη φρυγανιά.
Πατατοκροκέτες
- 2 με 3 πατάτες βρασμένες.
- 1 κρεμμύδι
- Αλεύρι.
- 2 αυγά.
- Κασέρι, κεφαλοτύρι, φέτα
- Τριμμένη φρυγανιά ή σουσάμι.
Kartoffelpuffer
- 5 με 6 τριμμένες πατάτες.
- 1 αυγό
- Αλεύρι.
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
Για γλυκές: Ζάχαρη, κανέλα, μαρμελάδα.
Για αλμυρές: Φέτα, κεφαλοτύρι, κασέρι, αλλαντικά.