Καρμπονάρα

  • € 6
  • - Σπαγγέτι
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά

Συνταγή για καρμπονάρα.

Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά για την σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον ώστε να είναι έτοιμα.

Βράζουμε τα μακαρόνια για 7 με 8 λεπτά, κρατάμε λίγο νερό (ζωμό) και αδειάζουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια σε ένα σουρωτήρι. Δεν τα ξεπλένουμε!!!

Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε το μπέικον με αρκετό ελαιόλαδο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, ένα κύβο λαχανικών, μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα και μια σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.  

Σβήνουμε το μάτι, βάζουμε επάνω σ’ αυτό τη μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Θα έχουν κολλήσει αλλά μην σας αγχώνει γιατί θα ρίξουμε μισή κούπα από το ζωμό που τα είχαμε βράσει.

Χτυπάμε και τα 2 αυγά με λίγο πιπέρι…

Ήρθε η ώρα και η στιγμή να ενώσουμε τα μακαρόνια, τα μανιτάρια με το μπέικον και τα αυγά, να τα ανακατέψουνε όλα μαζί και η καρμπονάρα μας είναι έτοιμη!!!

Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της επιλογής μας.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #makaronia #spaghetti #carbonara

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 πακέτο μακαρόνια.
  • 2 αυγά.
  • 500γρ μανιτάρια.
  • 10 φέτες μπέικον.
  • 1 κύβο λαχανικών.
  • Μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα. 
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο.
  • Αλάτι, πιπέρι*, κουρκουμάς.

*Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για πιο αυθεντική γεύση!!!

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!