Μακαρόνια με κιμά

  • € 8
  • - Σπαγγέτι
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά

Συνταγή για μακαρόνια με κιμά - σπαγγέτι Μπολονέζ.

Αρχικά αχνίζουμε τα κρεμμύδια, δηλαδή τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο νερό και τα αφήνουμε  για περίπου 5 λεπτά. Όταν εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά. Τον πατάμε συνέχεια με ένα πιρούνι, μέχρι να θρυμματιστεί τελείως και να αλλάξει χρώμα! Άλλα 5 λεπτά για αυτό το στάδιο…

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε τη σάλτσα και τα μπαχαρικά. Βάζουμε λοιπόν τις τριμμένες ντομάτες (συν 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας για περισσότερο χρώμα και γεύση), το μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό, μαύρο πιπέρι και λίγη ρίγανη. Βράζουμε τον κιμά με τα ζουμιά από τη ντομάτα για περίπου 10 λεπτά. Όταν σωθούν, ρίχνουμε νερό και συνεχίζουμε για άλλα 15 λεπτά. Στη διάρκεια του βρασίματος, δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε, ό,τι μπαχαρικό λείπει. Συνολικά, βράζουμε τον κιμά για 25 λεπτά.

Συνεχίζουμε με τα μακαρόνια. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε αλάτι και, μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε, για να μην κολλήσουν και τα βράζουμε για 10 λεπτά ακριβώς.  Τα ξεπλένουμε και δεν τα καίμε με λάδι ή με βούτυρο. Θα λαδωθούν από τον κιμά…

Αν δεν αναμείξουμε τα μακαρόνια με τον κιμά αμέσως, θα κολλήσουν και θα λασπώσουν. Οπότε, λίγο πριν το γεύμα τα ξανα-ξεπλένουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και είναι σαν φρέσκα.

Η σπαγγέτι Μπολονέζ είναι έτοιμη! Σερβίρουμε με αρκετό κεφαλοτύρι!

Καλή επιτυχία!!!

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #makaronia #spaghettibolognese #spaghetti

Δείτε τη συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 πακέτο μακαρόνια.
  • 650γρ. μοσχαρίσιο κιμά.
  • 2 με 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες.
  • 1 ματσάκι μαϊντανό.
  • 2 κρεμμύδια, αρκετό ελαιόλαδο.
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι γλυκό, ελάχιστη ρίγανη.
  • 5 φύλλα δάφνης.

Προαιρετικά βάζουμε:

*1 με 2 ξυλάκια κανέλλας.

*1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας.(Για χρώμα και περισσότερη γεύση).

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!